Kaal Masten

Windmolenmasten

Kaal Masten verzorgt masten ten behoeve van kleinere windturbines.  Op diverse plaatsen bevinden zich door Kaal Masten vervaardigde windturbinemasten. U treft ze bijvoorbeeld in stedelijke gebieden, bij bedrijfspanden en op testvelden.

          

Duurzame eyecatchers

Met behulp van een windturbinemast geven steden en bedrijven hét voorbeeld om hun eigen energie deels zelf op te wekken. Bovendien verkrijgen zij met de plaatsing van dergelijke masten een zeer eigentijdse en duurzame look.

Testvelden

Ook ten behoeve van onderzoek en testvelden produceert Kaal Masten kleine windmolenmasten. Een testveld bestaat uit een aantal masten met daarop verschillende typen windturbines gemonteerd. De diverse uitvoeringen van windturbines worden één tot drie jaar getest onder dezelfde omstandigheden. Als gevolg kunnen de turbines onderling goed worden vergeleken op energieopbrengst, geluidsproductie en exploitatiekosten. 

Onderhoudsvriendelijke mastconstructie

Kaal Masten is erin geslaagd een handige tool te leveren voor toekomstig onderhoud aan windmolens. Duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn de uitgangspunten voor het nieuwe technisch ontwerp. De mast kan met behulp van een hydraulisch systeem worden gekanteld op ongeveer 80 cm boven maaiveldniveau. Deze constructie vergemakkelijkt de onderhoudswerkzaamheden en inspecties.

Windmolenmasten op fundatiebuis

Onze buispaalfundatie techniek zetten wij ook in voor windmolenmasten. Hierdoor zijn wij in staat snel, efficiënt en milieubewust te werken!

Meteomast

De meteomast behoort tot de grotere mastconstructies die Kaal Masten vervaardigt. Een specialistisch terrein dat vraagt om professionele projectleiding.