Kaal Masten

Verlichting

Veiligheid, verlichting en sfeerbeleving; daartoe dienen onze lichtmasten.

In de eerste plaats is de functie van een mast belangrijk, maar een lichtmast mag ook mooi zijn! Passend bij het gewenste armatuur zorgen wij voor een ideale combinatie van functionaliteit en vormgeving.

Openbare verlichting

In alle mogelijk uitvoeringen komt u lichtmasten afkomstig van Kaal Masten in de openbare ruimte tegen; bij rotondes en kruispunten, op sportvelden, langs snelwegen of al lopende door het winkelcentrum. U vindt er vele varianten, van standaard ‘lantaarnpalen’ tot decoratieve-  en botsvriendelijke lichtmasten. Cilindrisch verlopend, rond conisch of parabolisch, elke gewenste vorm mast kunnen we maken. Onze verlichtingsmasten zijn voor alle merken armaturen geschikt. U kunt Kaal Masten inschakelen voor het gehele traject, van verlichtingsidee tot en met het testen van lichtmasten.

Terrein- en sportveldverlichting

Voor elk eenvoudig en complex verlichtingsdoel zetten wij ons specialisme in.

Vele industrie- en bedrijventerreinen, parkeerplaatsen en sportvelden worden middels onze lichtmasten van verlichting voorzien. Ook (lucht)havens en stadions behoeven specifieke verlichting. Dit vereist specialisten om een dergelijk verlichtingsproject nauwgezet te realiseren. Wij denken met u mee over de meest geschikte oplossing.

Masten komen in verschillende uitvoeringen voor;  als vaste, niet-inklimbare mast of, voor extra gemak bij onderhoud, een kantelbare of inklimbare lichtmast.  Al onze inklimbare lichtmasten zijn uitgevoerd met vast aangelaste klimsporten en voorzieningen voor montage van een vallijn beveiligingssysteem.

Lampenrekken

Ten behoeve van de schijnwerpers bieden wij diverse lampenrekken voor zowel hangende als staande montage. Van enkelvoudig tot zesvoudig lampenrek en complete verlichtingssystemen. Een neerlaatbaar lampenrek is een veilige en praktische oplossing bij onderhoud. Op het sportveld kan verlichting tevens worden gecombineerd met bijvoorbeeld camera's ter observatie of bewaking, of met antenne's voor GSM en UMTS.   

Lijnverlichting

Kaal Masten is sterk in lijnverlichting. Bij lijnverlichting worden de armaturen aan een kabel opgehangen en tussen twee of meerdere masten gespannen. Een geschikte esthetische oplossing voor die locaties waar geen mast kan worden geplaatst. Steeds vaker wordt deze methode ingezet ten behoeve van designverlichting in dorpskernen. En buiten de bebouwde kom bewerkstelligt lijnverlichting een zeer goede verspreiding van het licht.