Kaal Masten

Universele neiginrichting voor VRI

De neiginrichting is een wezenlijk onderdeel van een verkeersregelinstallatie. Hier wordt wellicht niet altijd bij stilgestaan. Echter, het is de neiginrichting die mede de veiligheid van de weggebruiker bepaalt en kan optimaliseren.

Diversiteit aan neiginrichtingen

De bestaande neiginrichting voor liggers voldoet niet meer aan de huidige eisen. Vanuit de markt is de vraag sterk toegenomen om de verkeerslichten zijdelings met steunen te monteren in plaats van direct aan de mast. Bovendien is het aanbod van verkeerslichten dusdanig toegenomen dat er een grote diversiteit van neiginrichtingen is ontstaan. Om deze diversiteit op te vangen heeft Kaal Masten de universele neiginrichting ontwikkeld.

            

Universele neiginrichting 

De universele neiginrichting vormt letterlijk de verbindende schakel tussen de verschillende systemen verkeerslichten van een grote verscheidenheid van leveranciers. Door de verstelbaarheid van de inrichting zal ook later, bij een eventuele uitwisseling van verkeerslichten, het systeemvoordeel duidelijk naar voren komen. Bovendien is de neiginrichting door zijn universele karakter uit voorraad leverbaar. 

Positieve respons

Diverse overheden hebben in reeds bestaande projecten de universele neiginrichting ingezet. Gemeenten alsook provincies gaven een positieve respons. Bovendien is de neiginrichting mede door de feedback van aannemers en monteurs verder geoptimaliseerd. Ook zij zijn erg enthousiast over de voordelen die het hun in de praktijk biedt.