Kaal Masten

Bezoek Ministerie Mijnbouw, Industrie en Energie uit Equatoriaal-Guinea


Op donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei is een delegatie van het ministerie van mijnbouw, industrie en energie (MMIE) uit Equatoriaal-Guinea op bezoek geweest bij Kaal Masten. De delegatie, onder leiding van de heer Alfredo Olo Lima, werd ontvangen door Jos van den Hurk, directeur Kaal Masten te Oss.

Naast een bedrijfsintroductie is het gehele productieproces omtrent de solar verlichting, Spirit, in beeld gebracht met de daarbij behorende faciliteiten. De productgroep Spirit zijn lichtmasten hoofdzakelijk samengesteld uit hoogwaardig staal waarbij de technologie van zonne-energie wordt toegepast. Deze technologie zorgt ervoor dat de energie van zonnestralen wordt opgeslagen in de accu waarmee in de avond/nacht het LED armatuur wordt voorzien van stroom.

Wat bij de delegatie als belangrijk pluspunt naar voren kwam is dat de Spirit producten geheel onafhankelijk opereren. Dit is mogelijk doordat geen bedrading is vereist, de accu binnen een paar uur is opgeladen en de autonomie meer dan 48 uur bedraagt. Middels de GPS en astronomische klok zijn de benodigde gegevens altijd accuraat in het Spirit product. Hierdoor is het toezicht en onderhoud van de Spirit producten minimaal.

Het meest opmerkelijke punt was het bezoek van de burgemeester van Oss wat het ministerie van MMIE zag als teken van respect.


terug