Kaal Masten

Kaal Masten tweede bij Product Enlightenmentz of the Year 2013


Kaal Masten heeft deze week de tweede plaats bemachtigd bij de verkiezing van de Product Enlightenmentz of the Year 2013. Bij deze verkiezing gaat het om productontwerpen die naast duurzaam ook mooi en comfortabel zijn, en daarmee "samen de groene revolutie kunnen veroorzaken".

Kaal Masten was 1 van de 4 finalisten in de categorie Product, met de onlangs geïntroduceerde Spirit: 's werelds eerste serie van stand alone verlichtingsmasten op zonne-energie tot 18 meter. De Spirit werd vorige maand geïntroduceerd na 3 jaar van ontwikkeling.

Jos van den Hurk, directeur van Kaal Masten, over de finaleplaats van Spirit: "Het is een prachtige bevestiging dat we al zo snel na de introductie in de prijzen vallen bij een verkiezing die voor een belangrijk deel wordt bepaald door de vakpers en een vakjury. Bovendien draait het volgens de organisatie om "Samen de groene revolutie veroorzaken". Dat is een doelstelling waar wij ons graag achter scharen."

 De verkiezing is een initiatief van Duurzaam Geproduceerd, het onafhankelijke kennisplatform over duurzaamheid in de industrie, en wordt ondersteund door o.a. MVO Nederland en De Groene Zaak.


terug